Team CPC

In oktober 2022 maakte Center for the Protection of Children (CPC) kleine portretten van zijn medewerk[st]ers, die wij graag - in willekeurige volgorde - overnemen.

2022 10 Taalai

TAALAI is al vanaf 2000 maatschappelijk werker bij CPC., aanvankelijk voor de nacht in de 24/7-opvang, maar al snel in de dagdienst. 

Wat doet een maatschappelijk werker?
De maatschappelijk werker identificeert gezinnen in moeilijke leefsituaties en zoekt samen met hen naar manieren om de moeilijkheden te overwinnen. Geeft advies. Geeft de nodige informatie.

Wat is het belangrijkste in je werk?
Het belangrijkste in mijn werk is om uitgebreide, systematische hulp te bieden aan gezinnen in moeilijke leefsituaties en om de gemeenschap en lokale autoriteiten bij dit werk te betrekken om een succesvolle implementatie van psychosociale ondersteuning te bereiken.

Waarom werk je graag bij CPC?
Dit is mijn levensrichting en plicht. Daarnaast vind ik de gemoedelijke sfeer bij CPC prettig, intriges bestaan niet.


2022 10 Dinara

DINARA geeft sinds 2017 naailes aan kinderen en volwassenen. Ik ben op aanbeveling van mijn zus, die vóór mij in mijn functie werkte en met zwangerschapsverlof ging, bij CPC gaan werken als lerares van een knip- en naaicursus. Daarvoor werkte ik in verschillende naaiateliers als naaister en ook op de afdeling kwaliteitscontrole. Het solliciatatiegesprek vond plaats in een prettige omgeving. De eerste werkdag was rustig, interessant en was snel voorbij.⠀

Wat doet een beroepsdocent?
Een beroepsdocent van knip- en naaicursussen bij CPC leert kinderen en volwassenen in een moeilijke leefsituatie om te naaien op professionele industriële naaimachines en verschillende professionele vaardigheden die van pas komen in het dagelijks leven.

Wat is het belangrijkste in uw werk?
Ik probeer kinderen en volwassenen te leren om hun kleding te knippen, naaien en herstellen. Ook om daarmee later een baan in die specialiteit te kunnen vinden en geld te kunnen verdienen.

Waarom werk je graag bij CPC?
Ik werk graag bij CPC, omdat de organisatie me de mogelijkheid geeft om gezinnen en kinderen in moeilijke leefsituaties te helpen, verschillende kerst- en feestkostuums te creëren voor de kinderen die in de 24/7-opvang verblijven, iets nieuws te naaien van oude dingen, verschillende patronen van lapjes stof te naaien en in het algemeen kinderen in naaien te interesseren.


2022 10 Kumar

KUMAR werkt al meer van 10 jaar als maatschappelijk werkster bij CPC met kinderen en gezinnen in moeilijke leefsituaties in achterstandswijken van Bisjkek.

Wat doet een maatschappelijk werker?⠀
Ik werk op het dagopvancentrum in de wijk Kelechek, in de buurt van de Dordoi-markt. De kinderen van deze wijk zijn bijzonder. Ik heb te doen met de kinderen die geen eigen huis hebben, in een appartement/kamer in moeilijke omstandigheden wonen, mede hun gezin moeten onderhouden door op de markt karren te trekken en plastic flessen te vergaren en die hun jeugd daar moeten doorbrengen. Ouders kunnen vaak niet anders dan als onderbetaalde arbeiders werken op de markt of op het land.

Wat is het belangrijkste in je werk?⠀
De reinheid van de kinderen te behouden, hun zuivere innerlijke wereld niet te vervuilen, ze op te voeden, hun rechten te beschermen, hen te begeleiden naar de toekomst, dat alles is de basis van ons werk. We geven kinderen trainingen in persoonlijke ontwikkeling die nodig zijn voor hun verdere leven. We geven extra lessen aan kinderen die onderwijsachterstand hebben. We geven advies aan bewoners van de achterstandswijk over het herstellen van hun documenten en het verkrijgen van toegang tot de school. We hebben succesvolle ervaring met het opzetten van Initiatiefgroepen bestaande uit actieve burgers om de problemen van de wijk op te lossen.⠀

Waarom werk je graag bij CPC?⠀
Ik ben er trots op om bij CPC te werken. Alleen aardige en oprechte mensen kunnen in onze organisatie werken. De reden is dat we werken met kinderen en gezinnen die levensbeproevingen en geweld hebben meegemaakt. In ons centrum zijn goede voorwaarden gecreëerd voor de medewerkers. Onze directeur vergroot voortdurend ons potentieel en creëert kansen om onze kennis te verbeteren. We ondersteunen elkaar, bijvoorbeeld als er zich een probleem voordoet in ons werk. Dan bespreken we dat samen en komen tot een besluit. We uiten openlijk onze gedachten, ideeën en suggesties. Onze organisatie heeft unieke waarden en principes, een duidelijke richting, een missie. Het is voor ons een grote eer om te werken in de meest voorbeeldige NGO in Kirgizië met een 24-jarige geschiedenis. Ik zal blijven bijdragen aan de ontwikkeling van onze organisatie.


2022 10 Larisa
LARISA
werkt al vanaf 1999 bij CPC, eerst als keukenmedewerkster en na afronding van de opleiding tot kok 10 jaar als kok. “Om mijn kennis te verbeteren heb ik verschillende trainingen gevolgd en mijn vaardigheden op het werk verbeterd, waarna ik de functie van voedingsdeskundige kreeg aangeboden.”⠀

Wat doet een voedingsdeskundige bij CPC?
Naast mijn professionele taken als menuplanning, maaltijdberekening, inkoop en voedselcontrole, leer ik kinderen ook de cultuur van tafelmanieren en leer ik hun ouders goed te koken.

Wat is het belangrijkste in je werk?
Onze doelgroep zijn kinderen in een moeilijke leefsituatie en die krijgen niet altijd goede voeding. Mijn taak is om de kinderen lekker en gezond eten te geven.

Waarom werk je graag bij CPC?
Ik hou van mijn werk omdat we kinderen hoop geven op een betere toekomst, en dat ik ze daarbij kan helpen. Door bij CPC te werken, weet ik dat mijn collega's en ik een goede daad doen voor ons land.

Eerste Stationsstraat 37
2712 HB Zoetermeer

Tel. +31 (0)79316 2142
E-mail: info@elnura.nl
Website: www.elnura.nl

IBAN: NL38ABNA0429616465
BIC: ABNANL2A

KvK registratie: 09140732
RSIN: 815836041

doneren

nieuwsbrief

linkedininstagram57facebook