Team CPC

In oktober 2022 maakte Center for the Protection of Children (CPC) kleine portretten van zijn medewerk[st]ers, die wij graag - in willekeurige volgorde - overnemen.

2022 10 Mirzhan

MIRZHAN werkt al vanaf 2009 als accountant bij CPC.

Wat doet een accountant bij CPC?
Het belangrijkste werk van een accountant is het organiseren en bijhouden van de administratieve en fiscale boekhouding van de financiële activiteiten van de organisatie. Ook een belangrijk aspect van de functie is het toezien op en controleren van het zuinige gebruik van alle middelen en de veiligheid van het eigendom van de organisatie. Kortom: boekt inkomsten en uitgaven, stelt boekhoudkundige rapporten op en houdt fiscale, financiële en statistische rapportages bij.⠀

Wat is het belangrijkste in je werk?

Het belangrijkste in mijn werk is controle over de gerichte besteding van fondsen, het plannen van uitgaven, tijdige rapportage. Mijn werk sluit nauw aan bij de werkzaamheden van collega's. Het is dus ook belangrijk om hen tijdig te voorzien van de informatie die zij nodig hebben om de geplande werkzaamheden uit te voeren.⠀

Waarom werk je graag bij CPC?
Hoewel ze vaak zeggen dat het beroep van accountant saai is, houd ik van mijn werk omdat het interessant is. Het werken bij CPC is vol gebeurtenissen, er is altijd iets te doen. Prettig werken in een goed team. In mijn werk bij CPC zie ik een extra betekenis door bij te dragen aan het helpen van kinderen.

 

2022 10 Taalai

TAALAI is al vanaf 2000 maatschappelijk werker bij CPC., aanvankelijk voor de nacht in de 24/7-opvang, maar al snel in de dagdienst. 

Wat doet een maatschappelijk werker?
De maatschappelijk werker identificeert gezinnen in moeilijke leefsituaties en zoekt samen met hen naar manieren om de moeilijkheden te overwinnen. Geeft advies. Geeft de nodige informatie.

Wat is het belangrijkste in je werk?
Het belangrijkste in mijn werk is om uitgebreide, systematische hulp te bieden aan gezinnen in moeilijke leefsituaties en om de gemeenschap en lokale autoriteiten bij dit werk te betrekken om een succesvolle implementatie van psychosociale ondersteuning te bereiken.

Waarom werk je graag bij CPC?
Dit is mijn levensrichting en plicht. Daarnaast vind ik de gemoedelijke sfeer bij CPC prettig, intriges bestaan niet.


2022 10 DinaraDINARA geeft sinds 2017 naailes aan kinderen en volwassenen. Ik ben op aanbeveling van mijn zus, die vóór mij in mijn functie werkte en met zwangerschapsverlof ging, bij CPC gaan werken als lerares van een knip- en naaicursus. Daarvoor werkte ik in verschillende naaiateliers als naaister en ook op de afdeling kwaliteitscontrole. Het solliciatatiegesprek vond plaats in een prettige omgeving. De eerste werkdag was rustig, interessant en was snel voorbij.⠀

Wat doet een beroepsdocent?
Een beroepsdocent van knip- en naaicursussen bij CPC leert kinderen en volwassenen in een moeilijke leefsituatie om te naaien op professionele industriële naaimachines en verschillende professionele vaardigheden die van pas komen in het dagelijks leven.

Wat is het belangrijkste in je werk?

Ik probeer kinderen en volwassenen te leren om hun kleding te knippen, naaien en herstellen. Ook om daarmee later een baan in die specialiteit te kunnen vinden en geld te kunnen verdienen.

Waarom werk je graag bij CPC?
Ik werk graag bij CPC, omdat de organisatie me de mogelijkheid geeft om gezinnen en kinderen in moeilijke leefsituaties te helpen, verschillende kerst- en feestkostuums te creëren voor de kinderen die in de 24/7-opvang verblijven, iets nieuws te naaien van oude dingen, verschillende patronen van lapjes stof te naaien en in het algemeen kinderen in naaien te interesseren.


2022 10 ElizaELIZA werkt als sinds 2011 bij CPC als maatschappelijk werkster en coördinator bij de 24/7-opvang.

Wat doet een maatschappelijk werkster? 
Ik denk dat het werk van maatschappelijk werkster en coördinator van de 24/7-opvang is gericht op brede hulp bieden aan veelal misbruikte kinderen.

Wat is het belangrijkste in je werk?⠀
Kinderen een fatsoenlijk leven bieden en hen helpen moeilijke leefsituaties te overwinnen.

Waarom werk je graag bij CPC?⠀

Ik ben begonnen als maatschappelijk werkster voor de nacht. In mijn herinnering heb ik mijn eerste "werknacht" de hele nacht gehuild omdat ik medelijden had met de kinderen. In ons centrum wonen kinderen uit kwetsbare gezinnen en in moeilijke situaties. Ze hebben allemaal een heel heftige geschiedenis. Sommigen hebben een psychologische diagnose. In het begin passen ze zich moeilijk aan en vechten veel omdat ze elkaar niet begrijpen. In dergelijke gevallen valt het werk zwaar. Maar als ik 's morgens kom en de kinderen zie en ze me begroeten met knuffels en zeggen blij te zijn dat je gekomen bent, dan vergeet ik alles. Voor mij is dit geen baan, geen werk, maar iets hogers en diepers.


2022 10 Larisa
LARISA
werkt al vanaf 1999 bij CPC, eerst als keukenmedewerkster en na afronding van de opleiding tot kok 10 jaar als kok. “Om mijn kennis te verbeteren heb ik verschillende trainingen gevolgd en mijn vaardigheden op het werk verbeterd, waarna ik de functie van voedingsdeskundige kreeg aangeboden.”⠀

Wat doet een voedingsdeskundige bij CPC?
Naast mijn professionele taken als menuplanning, maaltijdberekening, inkoop en voedselcontrole, leer ik kinderen ook de cultuur van tafelmanieren en leer ik hun ouders goed te koken.

Wat is het belangrijkste in je werk?
Onze doelgroep zijn kinderen in een moeilijke leefsituatie en die krijgen niet altijd goede voeding. Mijn taak is om de kinderen lekker en gezond eten te geven.

Waarom werk je graag bij CPC?
Ik hou van mijn werk omdat we kinderen hoop geven op een betere toekomst, en dat ik ze daarbij kan helpen. Door bij CPC te werken, weet ik dat mijn collega's en ik een goede daad doen voor ons land.

Eerste Stationsstraat 37
2712 HB Zoetermeer

Tel. +31 (0)79316 2142
E-mail: info@elnura.nl
Website: www.elnura.nl

IBAN: NL38ABNA0429616465
BIC: ABNANL2A

KvK registratie: 09140732
RSIN: 815836041

doneren

nieuwsbrief

linkedininstagram57facebook