GEGEVENS ten behoeve van ANBI-REGISTRATIE, Zoetermeer, maart 2022

Statutaire naam

Stichting Elnura

RSIN/fiscaal nummer   815836041
ANBI-status ja
Contactgegevens Eerste Stationsstraat 37
2712 HB   ZOETERMEER
Telefoon 079 3162142
www.elnura.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bank NL38ABNA 0429616465
Bestuur A.H. (Aleid) van der Spek, voorzitter / secretaris
G. (Gert) Meijer, penningmeester
A.J.E. (Ad) de Haas, lid t/m 31-12-2021
Beleidsplan 2020-2022 > download
Beloningsbeleid De bestuursleden vervullen hun functie geheel belangeloos, evenals de vrijwilligers.
Doelstelling

Missie

Stichting Elnura richt zich voornamelijk op steun aan onder de armoedegrens levende ouderen en al dan niet dakloze werkende straatkinderen in Kirgizië/Kyrgyzstan, een vroegere Sovjetrepubliek in Centraal Azië, die sinds 1991 zelfstandig is. Deze verzelfstandiging heeft helaas niet voor de hele bevolking de economische omstandigheden verbeterd.

Statutaire doelstelling

Het ledigen van humanitaire nood, in het bijzonder in Kirgizië op basis van de beginselen van de Civil Society. Deze beginselen staan voor een maatschappelijke sfeer waarin men onder andere opkomt voor de rechten van de zwakkeren en waarin burgers gezamenlijk door hen zelf gestelde doelen kunnen verwezenlijken. De doelgroep bestaat uit zelfstandige sociale organisaties die gericht zijn op opvang en verzorging van hulpbehoevende jongeren en ouderen.

Activiteiten

Stichting Elnura draagt met fondsenwerving voor duidelijk omschreven projecten haar steentje bij aan de verbetering van de leefomstandigheden van kansarme kinderen in moeilijke leefsituaties in het bijzonder in Kirgizië. Zij wil dit bereiken in nauwe samenwerking met lokale sociale organisaties, die ter plaatse werken aan het realiseren van ditzelfde doel. Stichting Elnura heeft ook in andere landen meegewerkt aan enkele projecten, veelal op het gebied van de medische zorg. Dat blijft de stichting doen als het op haar pad komt.

Financiële verantwoording Jaarverslag 2021 incl. jaarrekening

Actueel

» Nieuwsbrief juni 2022

2022 06 voor website

Alles over de CPC-zomerschool voor zoveel mogelijk kansarme kinderen uit de achterstandswijken van Bisjkek, niet alleen een training, maar ook vakantie vieren!

» Nieuwsbrief "vakantie"

Nurjigit Albina Jasmina Maysalbek Aysezim watching online lessons klVlak voor de zomervakantie onze nieuwsbrief met het verhaal van Akylbek en een oproep om kansarme kinderen in Bisjkek een kans te bieden. 

» Voedselprogramma CPC

2022 04 VoedselprogrammaPrijsstijgingen, koersdalingen en uitblijven van compensatie zetten het voedselprogramma voor de kinderen in het programma van Center for the Protection of Children in Bisjkek op losse schroeven. Voor de actuele situatie > Lees onze Nieuwsbrief 

◄◄ 2021 / 2022 ►►

Ons jaarverslag 2021 is verschenen, het jaar dat nog in het teken stond van [de gevolgen van] de COVID-19 pandemie. In korte tijd is er veel veranderd. Inmiddels heeft de hele wereld te maken met de gevolgen van de onacceptabele, gewelddadige inval van Rusland in Oekraïne met alle gevolgen van dien, ook voor Kirgizië, ook voor de kinderen van CPC.