Stichting Elnura helpt kinderen in een moeilijke leefsituatie in het Centraal-Aziatische land Kirgizië om hen perspectief te bieden op een zelfstandige toekomst. 

2023 03 05 Nieuwsbrief Actie warm hart 02» Eén op de drie kinderen leeft in armoede.

» Duizenden kinderen, waarvan de meesten nog wel een ouder in leven hebben, wonen in kindertehuizen

» Meer dan 11% van de kinderen tot 17 jaar zijn kinderen van arbeidsmigranten, waarvan minimaal één ouder in het buitenland woont

» Zo’n 18.000 kinderen van interne migranten [van het platteland naar de stad] zijn grotendeels "onzichtbaar" in de samenleving, omdat ze geen identiteitsdocumenten hebben. Deze kinderen kunnen niet naar school, hebben geen recht op gezondheids- en sociale voorzieningen en wonen vaak in gevaarlijke huizen in de buitenwijken van Bisjkek met beperkt water, gas, elektriciteit, sanitaire voorzieningen en communicatie.

» Zo’n kleine 40% van de kinderen van 5 tot 17 jaar is gedwongen om te werken en ongeveer 65% daarvan doet gevaarlijk werk.

Al deze kinderen zijn heel kwetsbaar voor misbruik, uitbuiting en geweld.

2019 01 Kaart Kirgizië

De lokale organisatie Center for the Protection of Children in Bisjkek, de hoofdstad van Kirgizië, zet zich al bijna 25 jaar in voor deze kinderen, hoofdzakelijk in de achterstandswijken van de stad. Stichting Elnura werkt nauw samen met deze organisatie. 

In de afgelopen jaren hebben wij ook verschillende projecten kunnen realiseren binnen de gezondheidszorg, vooral voor de grootste kraamkliniek in Bisjkek. Aanvragen nemen wij altijd serieus in overweging.

Ons motto is “helpen helpt”. 
Helpt u mee?
  

 

 

Actueel

» Uw hulp is onmisbaar

Alle info over de situatie in Kirgizië en de gevolgen voor CPC, scan onze recente nieuwsbrief  >

2023 07 QR code Nieuwsbrief kl

» Jaarverslag 2022 is uit!

2022 Jaarverslag voorblad

>> Beleidsplan 2023-2025

Ons beleidsplan voor de komende drie jaar is uit. Een actiepunt is het versterken en verjongen van ons bestuur. We roepen belangstellenden op zich te melden. U bent meer dan welkom!

>> 2022 / 2023

Mooie jaarwisseling2022 was wereldwijd voor velen geen makkelijk jaar! Wij hebben geprobeerd de kansarme kinderen in Kirgizië een steuntje in de rug te geven en u hebt ons daarbij fantastisch geholpen. Veel dank daarvoor! Meer info in onze laatste Nieuwsbrief van dit jaar.
Vergeet ons niet in 2023!