Logo Wat doe jij

 

 valt dit jaar op 30 november!

Ons verlanglijstje:
Voedselprogramma Center for the Protection of Children
Alle kinderen naar school in plaats van werken voor het gezinsinkomen
Warme winterkleren 


Stichting Elnura helpt kinderen in een moeilijke leefsituatie in het Centraal-Aziatische land Kirgizië om hen perspectief te bieden op een zelfstandige  toekomst.

2018 06 01 Begin vakantie

» Eén op de drie kinderen leeft in armoede.

» Duizenden kinderen, waarvan de meesten nog wel een ouder in leven hebben, wonen in kindertehuizen

» Meer dan 11% van de kinderen tot 17 jaar zijn kinderen van arbeidsmigranten, waarvan minimaal één ouder in het buitenland woont

» Zo’n 18.000 kinderen van interne migranten [van het platteland naar de stad] zijn grotendeels "onzichtbaar" in de samenleving, omdat ze geen identiteitsdocumenten hebben. Deze kinderen kunnen niet naar school, hebben geen recht op gezondheids- en sociale voorzieningen en wonen vaak in gevaarlijke huizen in de buitenwijken van Bisjkek met beperkt water, gas, elektriciteit, sanitaire voorzieningen en communicatie.

» Zo’n kleine 40% van de kinderen van 5 tot 17 jaar is gedwongen om te werken en ongeveer 65% daarvan doet gevaarlijk werk.

Al deze kinderen zijn heel kwetsbaar voor misbruik, uitbuiting en geweld.

2019 01 Kaart Kirgizië

De lokale organisatie Center for the Protection of Children in Bisjkek, de hoofdstad van Kirgizië, zet zich al meer dan 20 jaar in voor deze kinderen, hoofdzakelijk in de achterstandswijken van de stad. Stichting Elnura werkt nauw samen met deze organisatie. 

In de afgelopen jaren hebben wij ook verschillende projecten kunnen realiseren binnen de gezondheidszorg, vooral voor de grootste kraamkliniek in Bisjkek. Aanvragen nemen wij altijd serieus in overweging.

Ons motto is “helpen helpt”. 
Helpt u mee?

 

 

 

Actueel

» Verlanglijstje .....

..... van kansarme kinderen in Bisjkek. De decembermaand is voor hen geen feestmaand. Het is koud met temperaturen ver onder nul, nauwelijks verwarming en geen goede winterkleding. Help om er voor deze kinderen ook een feestmaand van te maken. Lees meer in onze Nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief automatisch ontvangen? Meld u aan onderaan deze pagina.

» Het schooljaar begint!

2021 06 Steun CPC schoolHoe verliep het afgelopen schooljaar en met welke kinderen beginnen we het nieuwe schooljaar. Lees het in dit geïllustreerde verslag. Wij zijn benieuwd naar uw reacties.

» Alle kinderen naar school ...

Voor ons een doodnormale zaak, maar voor veel kinderen in Kirgizië een droom. Lees meer hierover in onze Nieuwsbrief.

» Jaarverslag 2020

Benieuwd hoe het met Stichting Elnura gaat? Blader dan even door ons jaarverslag 2020. We vertellen over ons reilen en zeilen, de gevolgen van de coronacrisis en onze samenwerking met partners in Bisjkek. De verantwoording over de financiële resultaten ontbreekt uiteraard niet. Veel leesplezier!