Stichting Elnura helpt kinderen in een moeilijke leefsituatie in het Centraal-Aziatische land Kirgizië om hen perspectief te bieden op een zelfstandige  toekomst.

2018 06 01 Begin vakantie

» Eén op de drie kinderen leeft in armoede.

» Duizenden kinderen, waarvan de meesten nog wel een ouder in leven hebben, wonen in kindertehuizen

» Meer dan 11% van de kinderen tot 17 jaar zijn kinderen van arbeidsmigranten, waarvan minimaal één ouder in het buitenland woont

» Zo’n 18.000 kinderen van interne migranten [van het platteland naar de stad] zijn grotendeels "onzichtbaar" in de samenleving, omdat ze geen identiteitsdocumenten hebben. Deze kinderen kunnen niet naar school, hebben geen recht op gezondheids- en sociale voorzieningen en wonen vaak in gevaarlijke huizen in de buitenwijken van Bisjkek met beperkt water, gas, elektriciteit, sanitaire voorzieningen en communicatie.

» Zo’n kleine 40% van de kinderen van 5 tot 17 jaar is gedwongen om te werken en ongeveer 65% daarvan doet gevaarlijk werk.

Al deze kinderen zijn heel kwetsbaar voor misbruik, uitbuiting en geweld.

2019 01 Kaart Kirgizië

De lokale organisatie Center for the Protection of Children in Bisjkek, de hoofdstad van Kirgizië, zet zich al meer dan 20 jaar in voor deze kinderen, hoofdzakelijk in de achterstandswijken van de stad. Stichting Elnura werkt nauw samen met deze organisatie. 

In de afgelopen jaren hebben wij ook verschillende projecten kunnen realiseren binnen de gezondheidszorg, vooral voor de grootste kraamkliniek in Bisjkek. Aanvragen nemen wij altijd serieus in overweging.

Ons motto is “helpen helpt”. 
Helpt u mee?
  

 

 

Actueel

» Voedselprogramma CPC

2022 04 VoedselprogrammaPrijsstijgingen, koersdalingen en uitblijven van compensatie zetten het voedselprogramma voor de kinderen in het programma van Center for the Protection of Children in Bisjkek op losse schroeven. Voor de actuele situatie > Lees onze Nieuwsbrief 

◄◄ 2021 / 2022 ►►

Ons jaarverslag 2021 is verschenen, het jaar dat nog in het teken stond van [de gevolgen van] de COVID-19 pandemie. In korte tijd is er veel veranderd. Inmiddels heeft de hele wereld te maken met de gevolgen van de onacceptabele, gewelddadige inval van Rusland in Oekraïne met alle gevolgen van dien, ook voor Kirgizië, ook voor de kinderen van CPC.

» Bestuurslid gezocht!

Eén van de bestuursleden heeft ons helaas verlaten. Wij zijn dus op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger om zijn plaats in te nemen. Komt u ons team versterken?

» Hartelijk dank 🙏

Onze laatste nieuwsbrief van dit jaar is uit met dank voor uw steun en betrokkenheid bij ons werk voor de kansarme kinderen in Bisjkek, de hoofdstad van Kirgizië. Wij wensen u fijne feestdagen en een gezond 2022.