Welkom

ALLE KINDEREN NAAR SCHOOL

2020 10 01 Banner Facebook Insta

1 december - GivingTuesday - ligt achter ons. 
HARTELIJK DANK VOOR UW BIJDRAGE!
ALLE KINDEREN NAAR SCHOOL! blijft onze wens.

UPDATE SITUATIE IN KIRGIZIË

2020 10 07 bij situatie KG

Kort na de eerste nogal gewelddadige demonstraties na de parlementsverkiezingen van 4 oktober 2020 gaf de heer Bob Deen van Instituut Clingendael een radio-interview over Kirgizië en de ontstane situatie. Inmiddels is op een naar het lijkt niet legale manier een wijziging van de grondwet voorgesteld waarbij de macht grotendeels wordt verlegd naar de president. Dit is aanleiding voor meer onrust en oproer in het land. De uitslag van de verkiezingen van 4 oktober is niet erkend en nieuwe verkiezingen worden in januari 2021 verwacht. Op dit moment weet niemand waar of hoe dit gaat eindigen.

Op 3 december is een dringende oproep gepubliceerd aan de overheid van de Kirgizische Republiek, mede ondertekend door de directeur van Center for the Protection of Children, om de kinderen en vooral de kinderen en gezinnen in moeilijke leefsituaties niet te vergeten.


Algemeen

Stichting Elnura wil haar steentje bijdragen aan een betere toekomst voor de kansarme, werkende, al dan niet dakloze kinderen in Kirgizië/Centraal AzieWij werken daarvoor samen met de lokale Niet Gouvernementele Organisatie Center for the Protection of Children in Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië:

2018 06 01 Begin vakantie

Zo’n kleine 40% van de kinderen van 5 tot 17 jaar is gedwongen om te werken en ongeveer 67% daarvan doet gevaarlijk werk.

Wij hopen dat de informatie op deze website u enthousiast maakt en u doet besluiten Stichting Elnura te steunen. Deze kinderen hebben uw hulp hard nodig en zullen u dankbaar zijn.

Heeft u vragen, stel ze ons via ons contactformulier.

Bestuur Stichting Elnura