Welkom

Algemeen

Stichting Elnura wil haar steentje bijdragen aan een betere toekomst voor de kansarme, werkende, al dan niet dakloze kinderen in Kirgizië/Centraal AzieWij werken daarvoor samen met de lokale Niet Gouvernementele Organisatie Center for the Protection of Children in Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië:

2018 06 01 Begin vakantie

Zo’n kleine 40% van de kinderen van 5 tot 17 jaar is gedwongen om te werken en ongeveer 67% daarvan doet gevaarlijk werk.

Wij hopen dat de informatie op deze website u enthousiast maakt en u doet besluiten Stichting Elnura te steunen. Deze kinderen hebben uw hulp hard nodig en zullen u dankbaar zijn.

ACTUELE SITUATIE IN KIRGIZIË

Kirg Tadzj grensconflict

2 mei 2021: Hoopvol nieuws: >>
KIRGIZIË EN TADZJIKISTAN HEBBEN GRENSPROTOCOL ONDERTEKEND
De hoofden van de delegaties van de Kirgizische Republiek en de Republiek Tadzjikistan spraken hun volledig wederzijds begrip uit over de noodzaak van een vreedzame regeling van het conflict aan de Kirgizisch-Tadzjiekse staatsgrens. Tijdens de bijeenkomst vond een grondige gedachtewisseling plaats over verdere maatregelen om de situatie aan de Kirgizisch-Tadzjiekse staatsgrens op te lossen. Na de bijeenkomst van regeringsdelegaties werd een gezamenlijk protocol ondertekend.

1 mei 2021: Bij botsingen in een omstreden grensgebied tussen Kirgizië en Tadzjikistan zijn tientallen doden en gewonden gevallen. Huizen zijn in brand gestoken en duizenden bewoners geëvacueerd en op de vlucht. Het aftakken van het water uit een reservoir richting Kirgizië en/of Tajikistan vormt de aanleiding voor de spanningen. Het overeengekomen staakt-het-vuren is helaas verbroken. 

Dit schrijft Center for the Protection of Children in Bishkek >

Kirgizië Tadzjikistan"Wij, de vertegenwoordigers van Center for the Protection of Children, maken ons grote zorgen over de recente gebeurtenissen in Batken. Helaas zijn kinderen de meest kwetsbare groep in de trieste situatie in het zuiden van ons land.

De dood van een 13-jarig meisje en het aantal kinderen dat gevaar loopt, zouden een prioriteit moeten zijn voor overheidsfunctionarissen. We moeten er alles aan doen om de levens van kinderen te redden! We zijn tegen alle vormen van geweld!" Daar sluit Stichting Elnura zich graag bij aan.

Deze illustratie is van Tatyana Zelenskaya, die erbij schrijft > “Hoe kan dit worden toegestaan​​?! Stop het vuur! Batken, ik huil met je mee,"


Bestuur Stichting Elnura