Welkom

Actueel > de covid-19 crisis in KIRGIZIË IS EEN RAMP

Coronavirus 2Graphic Tatyana Zelenskaya 02Het coronavirus slaat hard om zich heen in Kirgizië met daarbij een tekort aan bedden, apparatuur, beschermende kleding, medicijnen, testen, kortom aan alles! De ene noodkreet volgt de andere op. Stichting Elnura kan die niet negeren en wil Kraamkliniek #2 in Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië, helpen met beschermende medische kleding.

Wij werken al bijna 20 jaar in Kirgizië, maar deze schrijnende situatie is nieuw en doet pijn. Al jaren onderhouden we nauwe banden met Kraamkliniek #2 in Bishkek. Het is de grootste kraamkliniek van Bishkek met alom erkende grote deskundigheid die patiënten aantrekt van ver buiten de stad en altijd [meer dan] 100% bezet is. De kliniek heeft op haar terrein een Covid-19 observatiepost ingericht, die tjokvol is. Ook hier hebben ze sterfgevallen niet kunnen voorkomen. Wij willen graag gehoor geven aan de vraag om beschermende medische kleding en zijn een crowdfunding gestart, waarover u HIER alles kunt lezen [en zien]. Helpen helpt echt!

Algemeen

Stichting Elnura wil haar steentje bijdragen aan een betere toekomst voor de kansarme, werkende, al dan niet dakloze kinderen in Kirgizië/Centraal Azie.Wij werken daarvoor samen met de lokale Niet Gouvernementele Organisatie Center for the Protection of Children in Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië:

2018 06 01 Begin vakantie

Zo’n kleine 40% van de kinderen van 5 tot 17 jaar is gedwongen om te werken en ongeveer 67% daarvan doet gevaarlijk werk.

Wij hopen dat de informatie op deze website u enthousiast maakt en u doet besluiten Stichting Elnura te steunen. De kinderen hebben uw hulp hard nodig en zullen u dankbaar zijn.

Heeft u vragen, stel ze ons via Contact.

Bestuur Stichting Elnura